Baba bir tamirat işi ile uğraşmaktadır.baba ya o öyle olur mu. alttan ittireceksin.hsss ya baba bırak Allah aşkına, o tornavidayla olmaz o, şununla yapsana. (dayanamaz işi bırakır) bak oğlum bir gün dedenin dükkandayım. saat tamir ediyor rahmetli. ben de omuzundan bakıyorum. dedim ki "baba şunu şöyle yap, bunu böyle yap", deden elindeki işi bıraktı, bana döndü, anlatmaya başladı:
Bir gün devenin biri coşkun akan bir ırmağın kenarına gelmiş, maksadı karşıya geçmek. suya girmiş, yürümeye başlamış. Biraz açılınca akıntıdan ayakları yerden kesilir gibi olmuş. o esnada korkudan yapıvermiş. deve bakmış ki boku suda batıp çıkıyor, girdaplara gire çıka, döne döne uzaklaşıyor, içinden geçirmiş. "işe bak yahu, sıçtığım bok bana yüzme öğretiyor."
Bir gün devenin biri coşkun akan bir ırmağın kenarına gelmiş, maksadı karşıya geçmek. suya girmiş, yürümeye başlamış. Biraz açılınca akıntıdan ayakları yerden kesilir gibi olmuş. o esnada korkudan yapıvermiş. deve bakmış ki boku suda batıp çıkıyor, girdaplara gire çıka, döne döne uzaklaşıyor, içinden geçirmiş. "işe bak yahu, sıçtığım bok bana yüzme öğretiyor."